Menu

Mellemtrin

Mellemtrinnet på Ørkildskolen er 4.- 6. årgang. Trivsel, faglig udvikling og relationer er nogle af de nøgleord, der ligger til grund for vores tilgang til læringsmiljøet på mellemtrin. Vi arbejder med holddeling og temaarbejde på tværs af klasser og årgange og vi sætter fokus på fag, fællesskab og frisk luft.

I Fag fordi eleverne skal bygge videre på de gode vaner, de har tilegnet sig i indskolingen, og videreudvikle deres viden, faglige kompetencer og motivation for aktivt og med selvtillid at kunne tage medansvar for deres videre uddannelsesforløb.

I Fællesskab fordi det at kunne deltage i et fællesskab kan være med til at udvikle den enkelte elevs trivsel og evne til at arbejde sammen med andre og dermed få forståelse for betydningen af at deltage i et demokratisk samfund.

I Frisk luft og bevægelse fordi sundhed og trivsel er en del af forudsætningerne for et godt og alsidigt liv.

Kreative fag

Elevernes kreative udvikling og æstetiske dannelse er vigtig. Glæden og udfordringen ved at omsætte egne ideer, fordybe sig og forvandle materialer til konkrete produkter er grundlæggende for undervisningen.

Undervisningen i fagene håndværk og design, madkundskab, billedkundskab og musik handler bl.a. om at:

Man lærer noget, når man er aktiv og engageret, og udvikler sig ved at skabe, udtrykke sig og blive udfordret på mange måder.